Zoutwater Parels

Definitie Zoutwaterparels

Een zoutwaterparel is een parel die groeit in een zoutwater oester in een omgeving met zoutwater.

Natuurlijke zoutwaterparels

Natuurlijke zoutwater parels, vaak opgedoken met gevaar voor eigen leven, leven in de Perzische golf, de Rode zee en de kustwateren van India en Japan. De parels werden ook wel Marine zoutwaterparels genoemd. Natuurlijke zoutwaterparels worden nog steeds gevonden. Echter niet meer in grote hoeveelheden. Het marktaandeel is dan ook nihil.Prachtige ringen met zoutwaterparels - collectie Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Zoutwaterparels tegenwoordig

Tegenwoordig worden zoutwaterparels gekweekt in oesters.De mens helpt de natuur een handje door middel van het inbrengen van een kraal in de oester. Hieromheen vormt dit weekdier parelmoer. Dit proces kan twee tot meerdere jaren in beslag nemen. De meest voorkomende zoutwaterparelszijn: de Akoya, Tahit en de Zuidzee parels.

Vorm Zoutwaterparels

De zoutwaterparels hebben doorgaans een ronde vorm. In tegenstelling tot de zoetwater. Dit komt omdat er bij de zoutwater met universele kralen wordt gewerkt die worden geïmplanteerd. Tenzij het een Keshi parel betreft, deze hebben een natuurlijke kern.

Zoutwaterparel het kweken

De zouwaterparels worden dus gekweekt. Dit gebeurd door middel van het maken van een kleine insnede in de gonaden (voortplantingsorgaan) van de oester. Via Zoutwaterparels - Avaiki - Circles Art&Jewelry - Zwijndrechtdeze insnede wordt er een ronde kern ingebracht. Vervolgens wordt er een stukje weefsel van de mantel van de oester achter de kraal ingebracht. De epitheelcellen in dit weefsel groeien rond de kern en zorgen uiteindelijk voor een mooie ronde zoutwaterparel. Dit proces wordt tegenwoordig bij alle zoutwater parelkweek gehanteerd.

Lees meer over parels:

Zoetwater parels
Tahiti parels
Akoya parels
Zuidzee parels
Avaiki parels

Of bel met Circles Art&Jewelry: 078-6124832