AVAIKI ZOUTWATER PARELS

Pearls & Stones heeft met de AVAIKI parel kwalitatief één van de beste kwaliteit parels in huis. Gekweekt op het atol Manihiki wat deel uit maakt van de meest afgelegen bewoonde eilanden in de stille oceaan: de Noordelijke Cook Islands. Op het eiland Manihiki wonen voornamelijk Maori die hun brood verdienen met visserij en het kweken van parels. In de azuurblauwe lagune van het atol worden schitterend gekleurde parels gekweekt in de natuurlijke kleuren groen, blauw, paars en zilvergrijs.
De Avaiki is een reactie op de wildgroei van parelkwekerijen zoals die in de jaren negentig van de vorige eeuw om zich heen greep. De vraag naar parels was groot, iedereen ging ze kweken, met als logisch gevolg verlies van kwaliteit en dalende prijzen.Ook Manihiki ging mee in die hausse, wat ze op een instrortende markt en verlies van arbeidsplaatsen kwam te staan. Omdat alle kwekerijen op Manihiki familie bedrijven zijn en ze sterk afhankelijk zijn van de parelkwekerijen, kwam de klap extra hard aan.

Zoutwaterparels Avaiki-gekweekt in de Pacific-collectie Circles Art& Jewelry-Zwijndrecht-078-6124832

Parelkweek en het milieu

Om een herhaling van het debacle te voorkomen, ontwikkelde de regering van de Cook Islands een revolutionair concept voor het kweken van exclusieve parels. Middels het ‘Lagoon Management Plan of Code and Practice’, vastgesteld in maart 2009, wordt de kweek nauwlettend gevolgd en het milieu ontzien. De gehele keten van kweker tot distributeurs staat onder controle van de Cook Islands Pearl Authority. Het garandeert de levering van duurzaam geproduceerde parels met respect en zorg voor het milieu. De Avaiki is de eerste ‘groene’ parel. De Avaiki-parel participeert in onze huidige beleving, waarvan duurzaamheid een essentieel onderdeel isgeworden.De kwaliteit van de Avaiki-parel gaat daarmee verder dan alleen het product zelf. Met het ‘groene’bewustzijn geeft de Avaiki-parel aan elk sieraad een onweerlegbare meerwaarde.

Kwaliteit Avaiki parels

Elk jaar oogsten de parelkwekers slechts een beperkte hoeveelheid parels van absolute top kwaliteit. Waar de duur van de kweek van reguliere parels rond de negen maanden ligt, blijft een Avaiki-parels achttien maanden in de oester. Met een oogst van vijfduizend parels per jaar voor het bovensegment, behoort de Avaiki-parel daarmee tot een absolute nichemarkt. Om aan te geven hoe bijzonder de parel is, hebben ze hem de naam Avaiki gegeven. Wat in het Maori ‘Terug naar de oorsprong’betekent. Het geven van een naam aan een parel is uniek, de Avaiki-parel is echter van een dermate superieure en gewaarborgde kwaliteit, dat de regering van de Cook Islands het een eigen merknaam heeft gegeven. En spreken we dus bijvoorbeeld over een Cartier horloge ‘met ingelegde Avaiki-parels’. Alleen de beste kwaliteit mag onder de merknaam Avaiki worden uitgevoerd. En om te voorkomen dat er opnieuw op prijs beconcurreerd gaat worden, zijn de prijzen van de Avaiki-parels conform de prijzen van andere parels uit de Pacific. Het doorslaggevende verschil zit hem in de superieure kwaliteit van de Avaiki-parel.

Kleurenspel Avaiki Parels

Avaiki-parels zijn alles behalve zwart. Het kleurenspel wordt beiinvloed door de glans (het lustre) en de zo kenmerkende, mystieke zijdeachtige ondertoon, die ook wel het oriënt wordt genoemd. Door de bijzondere teeltechnieken van de kwekers wordt een prachtig evenwicht bereikt tussen het lustre en het oriënt. De zijdeachtige ondertoon van het oriént ontstaat als de parel lagere tijd in de oester verblijft en de omstandigheden in de lagune ideaal zijn. De parelmoerlaag wordt hierdor veel dikker dan bij andere soorten zwarte Zuidzeeparels. Dankzij de vakkennis van de kwekers en de scherpe controle van de regering van de Cook Islands, is de aanwezigheid van het oriént weer terug naar zoals het vroeger was.

Mogelijkheden Avaiki Parels

De Avaiki parels zijn te leveren in verschillende formaten en kwaliteit gradaties. De afmetingen zijn : 9-10 mm, 10-11 mm, 11-12 mm, 12-13 mm, 13-14 mm en 14+. De kwaliteitsgradatie loopt van Grade A naar grade C. Hiernaast zijn er ook nog barokke parelsnoeren verkrijgbaar. De colliers worden op maat gemaakt met een slot naar keuze. Ook is het mogelijk om een ring of oorstekers te laten vervaardigen. De parels worden met een certificaat geleverd.

Voor prijzen en verdere informatie kunt u bellen met 078-6124832 of vul het contactformulier in.

Juwelier Zwijndrecht-Avaiki parels-Veerplein 14