Versteend hout showroom

Versteend hout is bij uitstek prachtig om woonkamers of kantoren een speciale luxe uitstraling te geven. Het zijn tenslotte kunststukken uit de natuur, gevormd door moeder aarde. De plakken zijn één voor één uniek, de schitterende kleuren geven een eigen handtekening aan de platen. Soms zijn er meerdere platen van dezelfde stam, prachtig als bijzet tafels of ter decoratie aan de wand. De jaarringen zijn vaak nog zichtbaar. De elementen welke zich in de bodem bevonden tijdens het fossilisatie proces geven de kleur aan de platen, ijzer het meest voorkomende element na silicium geeft verschillende kleuren als rood, geel, bruin en soms zelfs blauw. Cobalt en chroom geven blauwe en groene tinten, carbon zwart. Wij hebben hout uit het Petrified Forrest in Arizona, met een leeftijd van ca. 220 miljoen jaar oud en stukken uit Indonesië van ca. 20 miljoen jaar oud. Toch prachtig om iets uit dit versteende verleden in huis te hebben!

Mogelijkheden

U ziet op deze pagina verschillende mogelijkheden wat het gebruik van het versteend hout betreft. Sommige producten zijn in de winkel aanwezig andere plakken moeten wij laten komen. De levertijd bedraagt dan +/- 2 weken. Het is mogelijk om de platen als een natuurlijk schilderij aan de wand te bevestigen of als bijzettafel. Dat kan met een houten of metalen onderstel. Het is tevens mogelijk om een stam van versteend hout als poot te gebruiken. Voor meer informatie kunt u altijd bellen met Circles Art&Jewelry, 078-6124832. Wij kunnen u op verzoek afbeeldingen van verschillende platen toesturen.

Tafel versteend hout uit het Petrified Forrest Arizona - Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Mozaiek

Prachtige tafel van versteend hout uit het Petrified forrest in Arizona. Het onderstel is gemaakt van hout. Ook mogelijk met een metalen poot of een stam van versteend hout. Afmeting 85 x 70 cm.

Plaat versteend hout met vele prachtige kleuren - collectie Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Red & Yellow

Prachtige plaat versteend hout met een afmeting van 55cm. Opvallend zijn de schitterende kleuren als rood en geel in combinatie met zwart en wit. Er zit zelfs een spot Amethist in deze plaat. Kan aan de wand als kunstwerk of als bijzet tafel. Herkomst is het Petrified Forrest in Arizona.

Versteend hout - Petrified Wood - Arizona - Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Flamenco

Prachtige plaat met een afmeting van 71 x 65 cm.Mooie kleur schakering van rood met blauw achtig zwart.

Indonesian Beauty

Deze plak versteend hout komt uit Indonesië, duidelijk te zien aan het geheel andere kleurenspel en de tekening. Veel beige bruin tinten met zwart. De schors van de boom is nog steeds duidelijk zichtbaar. De afmeting is 74 x 60 cm, dus uitermate geschikt als bijzettafel.

CinqCoeur-petrified-wood-arizona-98x80cm-225-milj-jaar-Circles-Art&Jewelry---Zwijndrecht-078-6124832

Cinq Coeurs

Prachtig grote plak uit Arizona, leeftijd ca. 220 miljoen jaar oud. Afmeting 138 x 83 cm. De jaarringen zijn nog zichtbaar, het oppervlakte is hoogglans gepolijst. Kleuren diepbruin tot lichtbruin wit en zwart, met een schitterende tekening.

Lightning

Dit stuk komt uit Indonesië, de afmeting is 50cm. Ca. 20 miljoen jaar oud. Overwegend zwart met een lichte rand. In het midden heeft zich van Agaat een soort van bliksemschicht ontwikkeld. Erg apart.

Redland-petrifiedwood-arizona-78x62cm-Circles-Art&Jewelry-Zwijndrecht-

Redland

Mooie rode plaat versteend hout met een afmeting van 78 x 62cm. Jaarringen zijn goed zichtbaar. Prachtig op een lichte muur!

Tafel Arizona Dream

Mooie tafel van versteend hout met een zeer gevarieerd kleurenspel van rood, donker bruin en lichtbruin, wit en zwart. De jaarringen van de boom zijn duidelijk zichtbaar. Prachtig gepolijst oppervlakte. De afmeting is 94 x 82cm Houten onderstel.

Tafel-Venus-Collectie-Circles-Art&Jewelry-Zwijndrecht

Tafel Venus

Bijzondere tafel, waarbij de plaat versteend hout uit Madagascar is ingelegd in het lichte hout. (Sycamore Maple). De afmeting is 120 x 70 cm. Hoogte 38cm. Een unieke tafel voor uw woonkamer of kantoor.

Prachtige plaat versteend hout uit Arizona - collectie Circles Art&Jewelry-Zwijndrecht-078-6200966

Arizona Dream

De plaat Arizona Dream, eerder getoond als tafel, nu van bovenaf. Hierbij is het prachtige kleurenspel goed te zien. Afmeting 94 x 82cm.

Dringende vraag?

Ons behulpzame personeel helpt u verder

Contact opnemen