Wetenswaardigheden

Regelmatig schrijft Wilfried artikelen over sieraden en mineralen. Deze artikelen geven meer achtergrond over de verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn. Hieronder vindt u de verschillende artikelen per categorie.

Versteend hout

Zoals bij de verschillende versteende houtsoorten staat beschreven varieert de ouderdom met het land van herkomst. Uit het Petrified Forrest zijn de plakken ca.230 milj jaar pud, Madagascar 225 milj jaar en Indonesië 20 miljoen jaar.

Platen versteend hout worden gevormd in de natuur, afgedekt door vulkanisch as sijpelen er in de miljoenen jaren mineralen doorheen en worden de originele cellen vervangen door andere mineralen. De mineralen die in de grond aanwezig zijn zorgen voor de kleuren. Met name het hout uit de Verenigde Staten is zeer kleurrijk, rood, geel, zwart, wit en wat hier tussen zit komt voor in combinatie met de jaarringen. Elke plaat heeft zijn eigen vingerafdruk. Het hout uit Indonesië heeft vaak bruine en zwarte kleuren. Het hout uit Madagscar heeft weer een bonter kleurpatroon.

In de winkel hebben wij platen uit het Petrified Forrest staan, uit Indonesië en palmhout. Dit om een idee te krijgen