Sieraden met vingerafdruk

In vorige blogs heb ik al vaker geschreven over de vingerafdruk van de partner in de trouwringen en de vele mogelijkheden die op dit gebied bestaan. Graag laat ik u in deze blog zien welke mogelijkheden er nog meer bestaan op het gebied van de vingerafdruk in sieraden. Want die zijn er genoeg!

Zo is een vingerafdruk prima te laseren in een mooie hanger die om de hals gedragen kan worden. Denk hierbij niet alleen aan de vingerafdruk van uw partner, maar ook aan die van opa, oma, vader, moeder, (klein)zoon, (klein)dochter of iedere andere persoon die u lief heeft! Deze hangers zijn van verschillende materialen te maken. Denk bijvoorbeeld aan wit-, rood-, rosé- of geelgoud, maar ook aan zilver, palladium of staal. Deze laatste twee materialen zijn uiteraard qua kosten goedkoper dan de opties in goud. Een mooier en persoonlijker sieraad bestaat niet! Aan de achterkant van de hanger is het tevens mogelijk om bijvoorbeeld de naam van de desbetreffende persoon of eventueel een foto te laten graveren of laseren.

Vingerafdruk-hanger-collectie-Circles-Art&Jewelry-Zwijndrecht

De vingerafdruk van uw kind in een sieraad

Enkele maanden geleden hebben wij voor een moeder een close for ever armband gemaakt met hieraan drie ronde plaatjes met de vingerafdruk van alle drie de kinderen gelaserd. Op de achterkant hiervan zijn in het eigen handschrift de namen van de kinderen gezet. Het was een mooi cadeau dat veel emotie opriep. De geboorte van een kind is natuurlijk een mooi moment om de kersverse moeder te verrassen met een hanger waarin de vingerafdruk van de pasgeborene gezet is. Hier hebben we echter één probleem en dat is dat de afdruk nog niet ontwikkeld is bij een pasgeboren baby. Dit gebeurt pas in het eerste jaar na de geboorte. Wij adviseren dan ook om na ongeveer een jaar eens te kijken of het al lukt, dit is echter niet altijd het geval en verschilt van kind tot kind. De naam in eigen handschrift wordt natuurlijk ook wat lastig op deze leeftijd, maar dat kan later altijd toegevoegd worden.

Vingerafdruk sieraden - Pearls&Stones - Zwijndrecht

Herinneringssieraden

Het leven kent veel uitersten. Hebben we het net over de geboorte gehad, ga ik nu over op het nemen van afscheid van het leven. Het is mogelijk om de vingerafdruk van uw dierbare in een sieraad te laten zetten. Zo heeft u altijd die éne unieke handtekening van uw geliefde bij u en dat is toch wel een bijzonder gevoel. Het maakt het afscheid niet minder zwaar, maar helpt wel bij de verwerking ervan. De vingerafdruk kan ook gezet worden in (zegel)ringen, hangers, close forever armbanden en andere sieraden. Bent u zelf al in het bezit van een sieraad en wilt u daar de afdruk graag in, vraag dan even bij ons na of dit mogelijk is.

Vingerafdruk sieraden - Pearls&Stones - Zwijndrecht

De vingerafdruk wordt hier in de winkel met speciale inkt afgenomen. Dit kan op afspraak, heel privé buiten onze openingstijden, of tijdens onze reguliere openingstijden. Mocht een dierbare u ontvallen zijn, dan kunt u een boekje komen ophalen en de afdruk zelf thuis nemen. Het is echter ook mogelijk om dit door ons te laten verzorgen. Neemt u hiervoor tijdig contact met ons op. Nog vragen over het zetten van een vingerafdruk in sieraden? Bel met ons, wij staan u graag te woord!

Herma en Wilfried de Nobel