Wat zijn Ammonieten?Set doorgezaagde - gepolijste - ammonieten - Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Als wij deze schelpen aan klanten laten zien is de eerste reactie een slakkenhuis, begrijpelijk. Maar niets is minder waar, het zijn huizen van inktvissen van 160 miljoen jaar oud! Vernoemd naar de Egyptische godheid Amon-Rê, hij werd altijd afgebeeld met Ramshoorns. Deze inktvissensoort die ca. 350 miljoen jaar geleden voor het eerst op aarde voorkwam stierf 65 miljoen jaar geleden plotseling uit. De reden is niet exact bekend. De inktvis leefde steeds in de laatste kamer van het huis.

De Ammoniet als relatie geschenkAmmonieten - relatie geschenken - Collectie Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Bedrijven zijn vaak op zoek naar een uniek relatie geschenk. Nu, de ammoniet is zo’n bijzonder geschenk! Wij leveren ze in verschillende formaten, van 7 cm tot aan zo’n 20cm toe. Wij hebben ze in zijn geheel en doorgezaagd. De doorgezaagde exemplaren zijn echt schitterend om te zien, de prachtig gefossiliseerde kamers gevuld met mineralen als calciet of open met kleine kristalletjes zijn een lust voor het oog. De ammonieten worden geleverd met een certificaat van echtheid. Verpakt in papier of op verzoek in een houten kistje.

Een cadeau voor een huwelijk of jubileumAmmonieten - Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

U gaat naar een huwelijk, of een 12,5, 25, of 40 jarig huwelijks jubileum en zoekt hiervoor nog een onderscheidend cadeau, denkt u dan eens aan een set ammonieten. Er zit ook een prachtig symbool aan vast. Het is een huis van een inktvis, dit huis is in twee helften gezaagd en gepolijst. Ieder van jullie symboliseert een helft met zijn eigen kamers, door middel van het huwelijk worden de twee helften weer één met gezamenlijke kamers! Mooier kan toch eigenlijk niet? Geleverd met steuntje om de huizen op het dressoir of een andere mooie plek neer te zetten, met uiteraard het certificaat van echtheid!

NatuurproductenHangers ammonieten - Circles Art&Jewelry Galerie - Zwijndrecht

Ammonieten zijn natuurproducten, ze rollen dus niet van de lopende band af, dat geeft ook het unieke karakter. Er zit echter ook een andere zijde aan. Als u 20 stuks wil bestellen van 10 cm wordt het lastig omdat de maten allemaal anders zijn. Wel om en nabij, maar allemaal anders, ook wat de kleur en tekening betreft. Wij hebben er veel op voorraad in verschillende afmetingen, naleveren kan, maar hier zit vaak wel een levertijd aan vast, houdt u hier rekening mee. Ammonieten leveren wordt ook steeds moeilijker omdat moeder aarde geen onbeperkte voorraad heeft. Maar wij blijven ons best doen om aan uw vraag te kunnen voldoen!

Circles Art & Jewelry en mineralen

Naast ammonieten kunt u bij ons ook terecht voor verschillende ( decoratieve ) mineralen. Wij hebben stukken of bollen van Amethist, Rozenkwarts, Bergkristal, lapis Lazuli of hematiet. Zoekt u alleen een bepaald soort mineraal als steen? Ook daar kunnen wij voor zorgen. Mooie decoratieve stukken die wij in huis hebben of kunnen verzorgen zijn bijvoorbeeld Amethis, Ying kwarts, Pecten, versteend hout etc. Heeft u speciale vragen of zoekt u iets? Neem contact op en wij zorgen ervoor. Een belangrijk aspect, heb geduld met deze natuurlijke producten!

U vindt ons aan het Veerplein No.14 in Zwijndrecht, u bent van harte welkom!