Bergkristal

Kristallen wijnglazen of siervoorwerpen worden vaak ten onrechte over een kam geschoren met bergkristal. Het verschil tussen deze twee dingen is namelijk enorm groot; het kristal uit de mooie vitrines is glas en dus “gemaakt” terwijl bergkristal puur natuur is. Hieraan is niets gebeurd!

Bergkristal is de kleurloze, transparante variëteit van kwarts. Het ontstaat in barsten en spleten van kwartsiet- of schistgebergten, bij hoge temperatuur door stolling uit een waterachtige vloeistof. De zeskantige vorm van de kristallen is typisch voor kwarts en is terug te vinden bij alle kwartskristallen op de wereld. De meest bekende vindplaatsen zijn: Minas Gerais (Brazilië), Arkansas (V.S.), Alpen (Zwitserland), Oeral (Rusland) en Madagascar. Bijzonder aan kwarts is de enorme diversiteit aan toepassingen waarvoor het gebruikt wordt. Mooie losse kristallen of kristalgroepen worden zeer gewaardeerd door verzamelaars of gewoon als decoratie.

Hanger bergkristal - Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Industrieel wordt kwarts gebruikt vanwege de eigenschap die “piezo-elektriciteit” genoemd wordt. Een bekende toepassing hiervan zijn de veel gebruikte kwartshorloges. Daarnaast wordt het toegepast in de radiografische industrie (satellieten) en in de optische industrie. De meest opvallende toepassing is echter de mystieke. Veel mensen schrijven grote krachten aan de uitstraling van deze kristallen toe. Ze worden gebruikt bij meditatie en bij diverse therapieën waarbij de bergkristal een zuiverende werking zou hebben.

Mogelijkheden Bergkristal

Circles Art&Jewelry kent vele mogelijkheden op het gebied van bergkristal. In sieraden zoals hangers of ringen, gefacetteerd of als cabouchon. Maar ook bollen, rolstenen of ruwe stukken bergkristal hebben wij in huis. Heeft u een specifiek stuk nodig, wij gaan voor u op zoek.

Voor prijzen en verdere informatie kunt u bellen met 078-6124832 of vul het contactformulier in.

Conglomeraat bergkristal - Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Of kom langs!

Onze winkeladres is Veerplein 14, 3331 LE Zwijndrecht

Afspraak maken