Mineralen en hun eventuele werking:

Agaat:

kalmerend, troost, tegen pijn en doofheid.

Agaat stabiliseerde aura en elimineert en transformeert negatieve energieën. Het reinigende effect is krachtig op fysiek en emotioneel niveau. Op het hart gelegd geneest het de emotionele aandoening die het accepteren van liefde verhindert. Op de buik gelegd of als elixer ingenomen stimuleert agaat de spijsvertering en is het goed tegen gastritis. Het heelt de ogen, de maag en de baarmoeder; het reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier, en het verstevigt de bloedvaten en geneest huidaandoeningen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld RamSterrenbeeld RamSterrenbeeld StierSterrenbeeld Schorpioen

Amethist:

kalmerend, troost, tegen pijn en doofheid.

Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Het beschermd tegen psychische aanvallen en zet energie om in liefde. Amethist bevordert de productie van hormonen en stemt het endocriene stelsel en de spijsvertering op elkaar af. Het stimuleert de reinigende en uitscheidende organen en het immuunsysteem. Als bloedreiniger verlicht amethist fysieke, emotionele en psychische pijn of stress en blokkeert geodetische belasting. Het verlicht hoofdpijn en spanning. Deze steen vermindert kneuzingen, verwondingen, en zwellingen en behandelt gehoorstoornissen. Het geneest aandoeningen van de longen en de luchtwegen, huidziekten, celstoornissen en spijsverteringskwalen. Het is weldadig voor de ingewanden, reguleert de flora, verwijdert parasieten en bevordert de heropname van water. Amethist gaat slapeloosheid tegen en zorgt voor een verkwikkende slaap. Zorgt voor evenwicht en een verbinding tussen de fysieke, geestelijke en emotionele lichamen en verbindt ze vervolgens met het spirituele.

Sterrenbeeld: 
Sterrenbeeld vissen Sterrenbeeld boogschutter

Aquamarijn:

Houdt jeugdig, levensvreugde, tegen tranende ogen, goed voor de slijmvliezen, opgezette schildklier, goed voor kaak en kiezen, eczeem, allergie, hooikoorts,terug krijgen van reuken, sinusitis.

De kalmerende energieën van aquamarijn verminderen stress. Aquamarijn harmoniseert zijn omgeving en beschermt tegen verontreiniging. Spiritueel verscherpt aquamarijn de intuïtie en helderziendheid. Aquamarijn helpt tegen keelpijn, opgezwollen klieren en schildklierproblemen. Het harmoniseert de hypofyse en reguleert hormonen en groei. Het heeft een versterkende werking en geeft kracht aan de reinigende organen; verder ondersteunt het de ogen, de kaak, het gebit en de maag, helpt bij- en verziendheid en kalmeert overreacties van het immuunsysteem en autoimmuunziekten als hooikoorts.

Sterrenbeeld: 
Sterrenbeeld WatermanSterrenbeeld weegschaalSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37Sterrenbeeld vissen

Aventurijn:

houdt jeugdig, zelfbeheersing, tegen alle huidaandoeningen, eczeem, jeuk.

Aventurijn  zorgt voor voorspoed, het dragen hiervan absorbeert elektromagnetische smog en beschermd tegenmilieuvervuiling. Aventurijn is goed voor de thymus, het bindweefsel en het zenuwstelsel; het normaliseert de bloeddruk, stimuleert de stofwisseling, verlaagt het cholesterol gehalte en voorkomt (slag) aderverkalking en hartaanvallen. Het helpt tegen ontstekingen, huiduitslag en allergieën, verlicht migraine aanvallen en verzacht de ogen. Ook de bijnieren, longen,neusbijholten, het hart, spierstelsel en urogenitale systeem hebben baat bij afstruin. Als elixer verlicht het huidproblemen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld KreeftSterrenbeeld vissenSterrenbeeld boogschutterSterrenbeeld Stier

Barnsteen:

elektriserend, tegen angst en problemen, depressiviteit, zware vermoeidheid, hysterie, astma, reuma, infectie, malaria, goed voor het oor, geneest en beschermd de luchtwegen.

Barnsteen is fossiele hars van organische oorsprong, dus geen mineraal. De Grieken noemden barnsteen elektron (zonnegoud). Het woord ‘elektriciteit’ is afgeleid van ‘electron’, omdat de steen door wrijven wordt geladen met statische elektriciteit.
Helpt tegen Abcessen. Bij steenpuisten s’nachts een barnsteen opplakken, helpt bij acute huiduitslag, kan mogelijk effect hebben tegen HIV. Werkt tegen allergieën en kan als aanvullende therapie worden gebruikt bij psoriasis. Heeft een positief effect bij artritis en artrose. Goed bij ischias klachten en spit. Als de steen wordt gedragen helpt hij bij jicht (eventueel samen met turkoois). Bij astma en ademhaling klachten en tegen bronchitis. Koortsverlagend en als ketting goed resultaat bij hoofdpijn. Helpt vaak bij problemen met de lever, gebitsontstekingen en reumatische aandoeningen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld KreeftSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Bergkristral:

overwint angst, tegen aardstralen, rugpijn, evenwicht stoornissen, wagen en zee ziekten, stelpt bloeding en diarree.

Kwarts is de krachtigste genezer en energie versterker op de planeet vanwege zijn unieke kristallijn spiraalvorm. Absorbeert energie, slaat haar op, geeft haar af en reguleert haar.
Kwarts is een heelmeester en kan voor elke aandoening worden gebruikt. Het stimuleert het immuunsysteem, brengt het lichaam in evenwicht en verzacht brandwonden. Kwarts harmoniseert alle chakra’s en brengt de verfijnde lichamen op één lijn. Stimuleert een bewustzijn van universele liefde, verjaagt negativisme en verspreidt genezende energie over het lichaam en de omgeving.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Leeuw

Beryl:

leverontsteking, keel, kaak, ogen, beschermt zeelui en avonturiers.

Beryl leert u hoe u zich kunt beperken tot wat u echt moet doen. Het is de steen bij uitstek om een stressvol leven aan te pakken en overtollige bagage weg te gooien. Het helpt u af te stemmen op aanwijzingen voor wat u zou moeten doen. Beryl staat voor een zuiver bestaan, helpt potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen. Het opent en activeert het kruin en zonnevlecht chakra. Op psychisch niveau stimuleert beryl moed, verlicht stress en kalmeert de geest.
Beryl helpt de uitscheidende organen, versterkt de longen en de bloedsomloop, en vergroot der weerstand tegen vergiften en vervuilende stoffen. Het kristal beïnvloed lever, hart, maag en ruggengraat en geneest hersenschuddingen. Beryl is een sedatieve steen die als elixer te gebruiken is om keelinfecties te genezen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld KreeftSterrenbeeld Leeuw

Chrysopraas:

maakt praktisch en evenwichtig, normaliseren van de bloeddruk, vergemakkelijkt de bevalling, bloeding, keel, oog, sterkt het verstand.

Chrysopraas geeft het gevoel een deel van het goddelijk geheel te zijn. Het kristal bevordert hoop en bezorgt u persoonlijk inzicht. Het roept niet alleen een diepe meditatieve toestand op, maar haalt ook talenten boven tafel en stimuleert creativiteit.
Chrysopraas zorgt voor een goede nachtrust, resoneert met het heiligbeen chakra, verhelpt onvruchtbaarheid die wordt veroorzaakt door een infectie, en beschermd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Het helpt tegen jicht, oogkwalen, en geestesziekten, is goed bij huidziekten, hartkwalen, en krop, brengt de hormonen in balans en het spijs verteringsstelsel tot rust. Chrysopraas verbetert lichamelijke zwakte, levert universele energie en vergroot het vermogen vitamine C op te nemen. In combinatie met rookkwarts behandelt het schimmelinfecties. Het elixer kalmeert maagkwalen die door stress worden veroorzaakt. Chrysopraas heelt het innerlijke kind door emoties te bevrijden die sinds de jeugd zijn ingehouden. Het gaat claustrofobie en nachtmerries tegen.

Sterrenbeeld: 
Sterrenbeeld weegschaalSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37  Sterrenbeeld boogschutter

Chalcedoon:

maakt blijmoedig en bedachtzaam, helpt bij depressie, bloeding, beroerte, vergiftiging, te lage bloeddruk, nachtmerrie.

Chalcedoon is een voedende steen die broederschap en welwillendheid bevordert en de stabiliteit in een groep versterkt. Het is te gebruiken bij de overdracht van gedachten en telepathie. Deze steen absorbeert negatieve energie en lost haar dan op om verdere verspreiding te voorkomen. Chalcedoon schept harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel.
Chalcedoon is een krachtige reiniger. Het voedt het moederinstinct en stimuleert de melkproductie, verbetert de opname van mineralen en bestrijdt de opbouw van mineralen in de aders. Chalcedoon vermindert de gevolgen van dementie en seniliteit. Deze steen versterkt de fysieke energie, brengt lichaam, emoties, geest en ziel met elkaar in evenwicht en geneest de ogen, galblaas,  botten, milt,bloed, en bloedsomloop.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld KreeftSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Carneool:

geeft ondernemingslust en levensmoed, tegen krampen, reuma, koorts, infectie, suikerziekte, zenuwpijn, bloedvergiftiging, te lage bloeddruk, nachtmerrie.

Carneool aardt en verankert u in de huidige werkelijkheid. Deze stabiliserende steen heeft veel energie, bevordert het herstel van vitaliteit en motivatie en stimuleert creativiteit-een nuttige steen voor intensieve bezigheden. Op het psychische vlak laat carneool u de kringloop van het leven accepteren en heft het de angst voor de dood op. Het gaat tot de bodem van wat u in beweging houdt, overwint negatieve situaties en moedigt standvastigheid aan.
Carneool is vol levenskracht en vitaliteit. Het stimuleert de spijsvertering, activeert het basis chakra, beïnvloedt de vrouwelijke voortplanting organen en vergroot de vruchtbaarheid. Het heft frigiditeit en impotentie op, verhelpt problemen onder in de rug, reumatiek, artritis, zenuwpijnen en depressies, vooral op gevorderde leeftijd. Verder reguleert dit kristal de lichaamsvloeistoffen en de nieren, versnelt het de genezing van botten en gewrichtsbanden en stelpt het bloedingen. Carneool verbetert de opname van vitaminen en mineralen en zorgt voor een goede toevoer van bloed naar organen en weefsels.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld MaagdSterrenbeeld RamSterrenbeeld Schorpioen

Citrien:

doet vermoeidheid verdwijnen, maakt vrolijk, zenuw sterkend.

Citrien is een krachtige reiniger en hersteller. Deze steen, die de kracht van de zon draagt, is zeer weldadig. Citrien verwarmt, geeft energie, en is zeer creatief. Het is een van de kristallen die nooit hoeven te worden gereinigd. Het absorbeert, transformeert, verstrooit en aardt negatieve energie en is daarom zeer goed voor het milieu. Citrien geeft energie aan elk niveau van het leven.
Citrien levert energie, is zeer weldadig bij chronische vermoeidheidssyndroom en stopt voortwoekerende ziekten. Citrien stimuleert de spijsvertering, milt en alvleesklier, bestrijdt infecties in de nieren en blaas, verhelpt oogproblemen, verbetert de bloedcirculatie, ontgift het bloed, activeert de thymus en brengt6 de schildklier in balans. Het verwarmende effect van citrien versterkt de zenuwen. Citrien heft constipatie op en bestrijdt cellulitis. Als elixer is het goed bij menstruatieklachten en symptomen van de menopauze, zoals opvliegers.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld MaagdSterrenbeeld StierSterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37 Sterrenbeeld boogschutter

Granaat:

versterkt de wilskracht, doorzettingsvermogen, troost bij depressie, sterkt het hart.

Granaat schenkt veel energie en herstelt krachtig. Het reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Het geeft nieuw leven, zuivert energie en schenkt sereniteit of hartstocht, al naar behoefte. Granaat inspireert tot liefde en toewijding.
Granaat herstelt het lichaam en stimuleert de spijsvertering. Granaat behandelt stoornissen aan de ruggengraat en in de cellen, zuivert bloed, hart en longen en herstelt DNA. Daarnaast ondersteunt het de opname van mineralen en vitaminen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld Schorpioen

Heliotroop:

troost bij tegenslag, geeft moed, opmerkingsgave, bevordert onzelfzuchtigheid, tegen aambeien, bevalling, blaas, neusbloeding.

Heliotroop wordt ook wel bloedsteen genoemd. Zoals de naam al aangeeft, is bloedsteen een uitstekende bloedreiniger en een krachtige genezer. Hij zou mystieke en magische eigenschappen hebben, het weer kunnen bepalen, kwaad en negativisme uit kunnen bannen en spirituele energieën aan kunnen sturen.
Heliotroop reinigt energie en stimuleert het immuunsysteem bij acute infecties. Hij bevordert de lymfestroom en spijsverteringsprocessen, zuivert bloed en ontgift de lever, darmen, nieren, milt en blaas. Heliotroop is goed voor de bloedrijke organen, reguleert en ondersteunt de bloedstroom. Hij vermindert pusvorming, neutraliseert overmatige verzuring en werkt gunstig bij leukemie, want hij verwijdert gifstoffen. De oude Egyptenaren gebruikten hem om gezwellen te laten verschrompelen. Heliotroop is nu te gebruiken om de voorouderlijke lijn te helen. Hij reinigt de lagere chakra’s en brengt hun energieën weer op één lijn.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld StierSterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld weegschaal

Hematiet:

bloeding, rustige slaap, bloedarmoede, kuitkramp, geeft moed, waarschuwt tegen gevaar.

Hematiet is met name effectief als aardend en beschermend middel. Het lost negativisme op en voorkomt dat er negatieve energieën de aura binnen dringen. De steen herstelt vrede en harmonie voor het lichaam. Op psychisch vlak is hematiet krachtig.In geestelijk opzicht bevordert hematiet concentratie en verbetert het geheugen en oorspronkelijk denken.

Hematiet helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals de ziekte van Reynaud, en bij bloedaandoeningen zoals bloedarmoede. Het ondersteunt de nieren en herstelt weefsels. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedcellen, is een goed middel tegen kramp in de benen, bezorgdheid, helpt de ruggengraat op één lijn te komen en bevordert de heling van breuken. Als elixer te gebruiken bij koorts.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld Schorpioen

Jade:

bevordert wijsheid, rechtvaardigheid, moed, liefdadigheid.

Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. Jade wordt geassocieerd met het hartchakra en stimuleert liefde en verzorging. Op psychisch niveau stabiliseert jade de persoonlijkheid en integreert het de geest met het lichaam. Het bevordert de zelfredzaamheid. Op geestelijk vlak verjaagt jade negatieve gevoelens, verzacht de geest, stimuleert ideeën en laat taken minder ingewikkeld lijken.
Jade behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Het bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt. Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld StierSterrenbeeld weegschaalSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Jaspis:

Zwangerschapsbraken, tegen maag- lever en nierkwalen, blaas, oog, reuma.

Jaspis is bekend als de ‘hoogste voeder’ . De steen biedt ondersteuning in tijden van stress en geeft rust. OP het psychische vlak leert Jaspis u vastberadenheid. Het geeft u de moed om problemen op assertieve wijze aan te pakken en biedt steun bij een onvermijdelijk conflict.
Jaspis steunt de bloedsomloop, spijsvertering en geslachtsorganen. Het brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht en is met name nuttig als edelsteenelixer.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld MaagdSterrenbeeld RamSterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld KreeftSterrenbeeld Ram

Lapis Lazuli:

vriendschapssteen, versterkt de liefde en geeft zelfvertrouwen, depressie, tegen epilepsie en beroerte, goed voor het haar, te hoge bloeddruk, eczeem, nervositeit.

Lapis Lazuli opent het derde oog en schept evenwicht in het keel chakra. Het stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens. Lapis Lazuli is een beschermende steen die psychische aanvallen herkent, ze afslaat en de energie terugstuurt naar de bron. Deze steen harmoniseert de fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele niveaus.

Lapis Lazuli verlicht pijn, vooral die van migraine. Het beëíndigt depressies, is goed voor het ademhaling- en het zenuwstelsel en de keel, het strottenhoofd en de schildklier. Het reinigt organen, beenmerg, de thymus en het immuunsysteem, maakt gehoorverlies ongedaan, zuivert het bloed en versterkt het immuunsysteem. Slapeloosheid en duizeligheid worden erdoor verlicht en de bloeddruk wordt verlaagd.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Stier
Sterrenbeeld boogschutter

Maansteen:

succes en tevredenheid, beschermt tegen ongeluk en vergiftiging, schenkt hoop, bevordert zwangerschap, goed voor de maag, tegen menstruatie stoornissen, koliek.

Maansteen is sterk verbonden met de maan en met intuïtie. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Maansteen wordt traditioneel gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Op het psychische vlak kalmeert maansteen overdreven reacties op situaties.
Maansteen helpt de spijsvertering- en voortplantingsorganen, neemt voedingsstoffen op, neutraliseert vergiften, stopt vochtophoping en vertraagt de degeneratie van huid, haar, ogen, en vlezige organen zoals de lever en alvleesklier. Erg nuttig bij PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Een elixer werd vroeger gebruikt bij slapeloosheid en de steen kan slaapwandelen voorkomen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld RamSterrenbeeld KreeftSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Malachiet:

tegen reuma en pijn in gewrichten, artritis, gezichtsvermogen.

Malachiet is een krachtige steen, maar moet wel behoedzaam gebruikt worden. U kunt het het beste toepassen onder toezicht van een ervaren therapeut. Dit kristal is giftig en mag alleen in gepolijste vorm worden gebruikt. Vermijd het inademen van het stof. Het steen elixer mag alleen uitwendig worden gebruikt. Malachiet is al een belangrijke beschermsteen. Het neemt negatieve energieën en vervuilende stoffen gemakkelijk op uit de atmosfeer en het lichaam.
Malachiet is een zeer veelzijdige en geneeskrachtige steen die vooral nuttig is bij krampen vergemakkelijkt – het is wel de vroegsten genoemd. Het kristal resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen en behandelt elke seksuele aandoening. Het verlaagt de bloeddruk, is goed bij astma, artritis, epilepsie, botbreuken, gezwollen gewrichten, tumoren, wagenziekte en duizeligheid. Ook de oogzenuw, alvleesklier, milt en bijschildklier vinden baat bij malachiet. Malachiet stimuleert de ontgiftende werking van de lever, zodat de verzuring van weefsels vermindert. Om het middel gedragen is het goed tegen diabetes.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld WatermanSterrenbeeld StierSterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld weegschaal

Magnesiet:

voor vermageren

Magnesiet zorgt voor diepe vrede bij het mediteren. Deze steen opent het hart chakra en stimuleert innige liefde, inclusief liefde voor uzelf, die noodzakelijk is voordat u liefde van andere mensen kunt ontvangen. Magnesiet heeft een kalmerend effect en bevordert verdraagzaamheid jegens emotionele stress. Het ondersteund mensen die zenuwachtig en bang zijn en leert ze prikkelbaarheid en onverdraagzaamheid te overwinnen.
Magnesiet heeft een hoog magnesium gehalte en zorgt ervoor dat ook het lichaam deze stof kan opnemen. Het ontgift en neutraliseert lichaamsgeur, verlicht kramp, ontspant de spieren en behandelt menstruatie krampen en de pijn van gal- en nierstenen. Magnesiet behandelt aandoeningen van bot en gebit en voorkomt epilepsie. Verlichting van hoofdpijn, vooral migraine, en vertraging van de bloedstolling behoren ook tot zijn goede eigenschappen. Magnesiet versnelt de vertering van vet , is goed tegen cholesterol en voorkomt arteriosclerose en angina. Het is een goed middel tegen hartkwalen, brengt de lichaamstemperatuur in evenwicht en bestrijdt koorts en verkoudheid.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram

Magnetiet:

zenuwpijn, aangezichtspijn, gewrichtspijn, gordelroos, hernia, ischias, tennisarm, spit.

Magnesiet is magnetisch en heeft een krachtig positief-negatiefs polariteit. Het is te gebruiken bij magnetische therapie, waarbij wordt gewerkt met het biomagnetisme veld en de meridianen van het lichaam en de planeet.Het is een aardende steen die bij gebruik door een ervaren genezer omgekeerde energiestromen weer terugvoert naar het lichaam of de aarde.
Magnetiet levert de genezende energie die nodig is voor herstel. Astma, het bloed en het bloedvatenstelsel, de huid en het haar hebben veel baat bij magnetiet. Het stimuleert trage organen en kalmeert overactieve, remt ontstekingen, verlicht spierspanningen en -krampen en stelpt neusbloedingen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld WatermanSterrenbeeld RamSterrenbeeld Stier

Nefriet:

voor alle ziekten der nieren, nierstenen, bedplassen.

De naam komt van het Griekse ‘nephron’ (=nier) om de traditionele genezende kracht bij nieraandoeningen. De voornaamste werking van de nefriet ligt op het gebied van de versterking van de nieren. Ook regelmatige blaasaandoeningen, een geprikkelde blaas en incontinentie zouden goed reageren op nefriet: dring dagelijks twee liter nefrietwater. Nefrietwater op de nuchtere maag zou het gezichtsvermogen verbeteren. Nefriet ondersteunt de creativiteit volgens de mogelijkheden van hert individu: draagt gedurende langere tijd een ketting. DE steen zou beschermen tegen verkeerde vrienden. Een steen nefriet onder het hoofdkussen zou beschermen tegen nare dromen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Kreeft
Sterrenbeeld weegschaal

 

Olivijn (peridoot):

sterkt het hart en de ogen, schenkt inspiratie en welsprekendheid, tegen bezetenheid.

Olivijn beschermt en versterkt de organen in de borstkas, vooral hart en longen. Kan helpen bij herstel na een hartinfarct en bij hart insufficiëntie (draag hem daartoe als ketting).Afweersysteem wordt gestimuleerd en versterkt. Op de huid gedragen beschermt het tegen uitdrogen en schraalheid. Gaat Psoriasis tegen ( leg enkele weken kleine steentjes periode in de olijfolie en dep daarmee de aangedane plekken) Draag daarnaast barnsteen. Olivin zorgt voor innerlijk evenwicht en gaat emoties als jaloezie en en afgunst tegen. Na dragen ontladen in stromend water en opladen in de zon.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld Kreeft

Onyx:

tegen ongevallen, maakt ernstig, evenwichtig, gelukkig huwelijk, tegen doofheid.

Onyx geeft kracht, biedt steun in moeilijke omstandigheden en in tijden van grote stress. Het zorgt ervoor dat u uw energie gemakkelijker kunt centreren en op één lijn met een hogere macht kunt brengen, en dat u verbinding met het geheel kunt maken. Het kan u in de toekomst laten kijken en met zijn vermogen om persoonlijke kracht te geven vergemakkelijkt het uw lot in eigen hand te nemen. Dit kristal geeft kracht, standvastigheid en volharding, schenkt zelfvertrouwen en draagt ertoe bij dat u zich op uw gemak voelt in uw omgeving. Onyx is gewelddadig voor het gebit, de botten, het beenmerg, bloedstoornissen en de voeten. Draag het aan de linkerkant van uw lichaam of leg het op een relevante plaats.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld Schorpioen

Opaal:

versterkt hoop en vertrouwen, kan lichtzinnig maken.

Opaal versterkt de wil om te leven. Het verlicht de ziekte van Parkinson, infectie en koorts, en verbetert het geheugen. Opaal zuiverste bloed en de nieren, reguleert het insuline gehalte en verlicht bevallingen en PMS ( gebruik donkere soorten ) Als elixer weldadig voor de ogen. Leg het op een relevante plaats, vooral op het hart en de zonnevlecht. Draag het aan uw pink.


Sterrenbeeld
:
Sterrenbeeld vissen

Pyriet:

sterkt lever, zenuwstelsel en luchtwegen.

Een sterk geneeskrachtige steen voor de bronchiën (ook bij chronische aandoening), tegen verkoudheid, zelfs long ontsteking: leg s’avonds een Pyriet op het borstbeen en draag daarbij barnsteen. Pyriet ontkracht de zonnevlecht en dus het vegetatieve zenuwstelsel. Helpt bij diabetes en problemen met de alvleesklier. Bij winderigheid, maagzuur en gastritis. Kan helpen bij hepatitis. Helpt bij menstruatie klachten. Een opgelegde Pyriet helpt bij rugpijn.Heeft een positieve werking op de stofwisseling en heeft een gunstig effect op stotteren.Een Pyriet op de zonnevlecht helpt om rustig te worden en in acute stress situaties.Lost blokkades en angsten op. Reinigen met droog zeezout.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld RamSterrenbeeld StierSterrenbeeld Leeuw

Rhodoniet:

multiple sclerose, ziekte van Parkinson.

Rhodoniet stabiliseert emoties, voedt liefde en moedigt broederlijke gevoelens tussen mensen aan. Het kan u beide kanten van een kwestie laten zien. Het kristal stimuleert, reinigt en activeert het hart en hart chakra. Het aardt energie, brengt yin en yang in evenwicht en helpt u om uw volle potentieel te verwezenlijken. Naar verluidt is het goed voor meditaties op basis van mantra’s en brengt het de ziel meer in harmonie met de vibratie.
Rhodoniet geneest wonden en verlicht insectenbeten. Het kan littekens verminderen, heeft een weldadig effect op de groei van botten en op het gehoororgaan door dat goed af te stemmen op geluidstrillingen en stimuleert de vruchtbaarheid. Deze steen behandelt emfyseem, ontsteking van gewrichten, artritis, auto-immuun ziekte, maagzweren en multiple sclerose. Gebruik het elixer als remedie bij shock of trauma.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Stier
Sterrenbeeld Kreeft

Rhodochrosiet:

multiple sclerose, ziekte van Parkinson, kalmeert onrust en verwarring.

Rhodochrosiet staat voor onzelfzuchtige liefde en mededogen. Zorgt voor een dynamische en positieve houding. Uitstekende steen voor het hart en relaties. Trekt liefdes partner aan.
Rhodochrosiet filtert irritaties en verlicht astma en ademhalingsproblemen. Het zuivert de bloedsomloop en de nieren, herstelt een slecht gezichtsvermogen, normaliseert de bloeddruk, stabiliseert de hartslag en stimuleert de geslachtsorganen. Omdat het de bloedvaten verruimt, verlicht het migraine. Het elixer is goed tegen infecties en weldadig voor de huid en brengt de schildklier in evenwicht.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld WatermanSterrenbeeld RamSterrenbeeld Kreeft Sterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Robijn:

verdrijft melancholie, koorts, voorkomt miskraam, hart versterkend.

Robijn geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht, maar kan soms prikkelbare of overgevoelige mensen te veel stimuleren. Het moedigt passie voor het leven aan en verbetert de motivatie en het stellen van realistische doelen. Robijn stimuleert het hartchakra en schept evenwicht in het hart. Het is een krachtig schild tegen psychische aanvallen. Onder invloed van Robijn krijgt de geest een verscherpt bewustzijn en een uitstekende concentratie. Robijn ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, en werkt goed in geval van koorts, besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Het is zeer weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Het stimuleert de bijnieren, nieren, voortplantingsorganen en milt.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld Schorpioen

Rozenkwarts:

bevordert liefde en kunst, scheppende denken, werkt op thymusklier.

Rozenkwarts is een steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Het is het belangrijkste kristal voor het hart en hartchakra dat u de ware essentie van liefde leert. Het zuivert en opent het hart op alle niveaus en zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Het is kalmerend, geruststellend en helpt bij trauma’s. Als u liefde wilt aantrekken, is romantisch rozenkwarts wat u zoekt.
Rozenkwarts versterkt het fysieke hart en de bloedsomloop, en verwijdert onzuiverheden uit lichaamsvloeistoffen. OP de thymus geplaatst helpt rozenkwarts bij borst- en longkwalen. Het geneest de nieren en bijnieren en helpt bij duizeligheid. Rozenkwarts zou de vruchtbaarheid vergroten. De steen of het elixer verzacht brandwonden en blaren en maakt het uiterlijk glad. Het helpt bij de ziekte van Alzheimer, Parkinson en dementie.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Stier

Rutielkwarts:

tegen bronchitis, goed voor de luchtwegen.

Rutielkwarts integreert energie op elk niveau. Het verhoogt de energetische impuls van kwarts en is een zeer doeltreffende vibrerende genezer.Het verlicht de ziel, bevordert spirituele groei, reinigt de aura en voorziet deze van energie. Verdrijft negatieve energie, slecht de barieres voor spirituele vooruitgang en laat het verleden los.
Rutielkwarts bezit een vitaliteit die heilzaam is bij chronische ziekten, impotentie en onvruchtbaarheid. Het helpt goed tegen uitputting en energieverlies. Dit kristal behandelt het ademhalingskanaal en bronchitis, stimuleert de schildklier en verjaagd parasieten. Het stimuleert groei en wederopbouw in cellen en herstelt beschadigde weefsels. Naar verluidt moedigt het een rechte lichaamshouding aan.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld Leeuw

Saffier:

oprechtheid, trouw, goed voor de ogen en het hart, geeft gemoedsrust, en trouwe liefde.

Saffier staat bekend als de steen van de wijsheid, elke kleur heeft zijn eigen bijzondere wijsheid. Het focust en kalmeert de geest en verdrijft ongewenste gedachten en geestelijke spanning. Het schenk gemoedsrust en sereniteit, zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak, herstelt het evenwicht in het lichaam. Deze steen heft depressies en spirituele verwarring op en bevordert de concentratie.
Saffier kalmeert overactieve lichaamssystemen en reguleert de klieren. Het geneest de ogen, verwijdert onzuiverheden en gaat stress tegen. Het behandelt bloedstoornissen en vermindert overmatige bloedingen, versterkt de adres en verbetert hun elasticiteit.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld StierSterrenbeeld boogschutter

Sodaliet:

te hoge bloeddruk, kalmeert.

Sodaliet verenigt logica met intuïtie, maakt spirituele waarneming moSterrenbeeld Ramgelijk en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke niveau. Het stimuleert de pijnappelklier en het derde oog eb verdiept meditatie. Sodaliet heft electromagnetische vervuiling op; plaats het op computers om de straling ervan te blokkeren.Deze uitstekende steen voor de geest heft mentale verwarring en intellectuele gebondenheid op. Het kalmeert de geest en staat de ontvangst van nieuwe informatie toe.
Sodaliet zorgt voor balans in de stofwisseling, heft calcium tekort op en reinigt het lymfestelsel. Het herstelt schade door straling en bestrijdt slapeloosheid. Daarnaast behandelt het de keel, de stembanden en het strottenhoofd en is het nuttig bij heesheid en een verstoorde spijsvertering. Het is koortswerend, verlaagt de bloeddruk en stimuleert de opname van lichaamsvocht.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld MaagdSterrenbeeld boogschutter

Smaragd:

sterkt het geheugen, ogen, tegen epilepsie.

Smaragd is een steen voor inspiratie en eindeloos geduld.Het is een levens bevestigende steen met grote integriteit die ook bekend staat als de ‘steen van succesvolle liefde. DE steen versterkt eenheid, onvoorwaardelijke liefde en partnerschap en bevordert vriendschap. Smaragd opent het hart chakra en heeft een kalmerend effect op de emoties. Deze steen zorgt voor fysiek, emotioneel en geestelijk evenwicht. Het elimineert negativisme en zet aan tot positieve daden.
Smaragd bevordert herstel na een infectieziekte. Het is goed voor neus bijholten, longen, hart, ruggengraat, en spieren en verzacht de ogen. Smaragd heeft een ontgiftende werking op de lever, verlicht reumatiek, en diabetes, en kan ook als tegengif bij vergiftigingen worden gebruikt. Om de hals gedragen zou smaragd epilepsie afweren. De groene uitstraling kan helpen bij de genezing van kwaadaardige ziekten.

Sterrenbeeld: 
Sterrenbeeld RamSterrenbeeld StierSterrenbeeld Kreeft

Toermalijn:

schenk vriendschap, zelfvertrouwen, concentratie, heeft een omhoog strevende kracht, tegen vallen en struikelen, zenuwachtigheid,infectie, verdriet.

Toermalijn reinigt, zuivert en transformeert dichte energie tot een lichtere vibratie. Het aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra’s en vormt een beschermend schild om het lichaam. Op psychisch niveau helpt toermalijn u om uzelf en anderen te begrijpen; het voert u diep in uzelf, bevordert zelfvertrouwen en vermindert angst. Toermalijn is een krachtige geestelijke genezer die de twee hersenhelften in balans brengt en negatieve denkpatronen omzet in positieve.
De strepen langs de zijkant van de toermalijn versterken de energiestroom, waardoor een geneeskrachtige steen ontstaat die tevens voor meer energie zorgt en blokkades uit de weg ruimt. De diverse kleuren hebben elk hun eigen specifieke genezende eigenschappen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld vissenSterrenbeeld weegschaal

Toermalijnkwarts:

werkt hetzelfde als de toermalijn maar ook tegen depressie en hyperventilatie.

Een kwartsstaaf met strepen toermalijn erdoor is buitengewoon effectief voor iedereen die ‘muurvast’ zit, hetzij door stress, hetzij door een trauma. Het schept zachtjes een opening waardoor helende energie in in het lichaam kan stromen, brengt de meridianen en organen op één lijn en geeft ze nieuwe energie. Het reinigt de chakra’s en de aura en vult ze weer aan. Toermalijnkwarts lost destructieve patronen en gedrag uit vorige levens op en verlicht negativisme dat dreigt naar toekomstige levens te worden overgedragen. Het zorgt voor zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde, waardoor het negativisme verhinderd wordt terug te keren.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Ram
Sterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld weegschaal

Topaas:

versterkt en verscherpt het verstand, tegen uitputting, spataderen, stimuleert de alvleesklier,sterkt de lever, tegen slapeloosheid, smaak opwekkend.

Topaas is een zachtaardige, empathische steen die energie leidt naar de plek waar ze het meest nodig is. Het verzacht, geneest, stimuleert, herlaadt, geeft nieuwe motivatie en brengt de meridianen van het lichaam op één lijn.DE vibrerende energie van topaas zorgt voor vreugde, edelmoedigheid, overvloed en een goede gezondheid. Staat traditioneel  bekend als een steen van liefde en voorspoed, die ervoor zorgen dat uw doelen worden bereikt.
Gebruik topaas om uw gezondheid te manifesteren. Het stimuleert de spijsvertering en bestrijdt anorexia, herstelt de smaak, versterkt de zenuwen en bevordert de stofwisseling. Hildegard van Bingen raadde een elixer van topaas aan om wazig zien te corrigeren.

Sterrenbeeld: Boogschutter.
Sterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Turkoois:

verkleurt bij ziekte en gevaar, versterkt goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, weer boze blik.

Turkoois is een zeer efficiënte genezer, biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Zorgt voor empathie en evenwicht. Kalmeert zenuwen bij spreken in het openbaar. Op psychisch niveau is turkoois een versterkende steen.Fysiek is turkoois een uitstekende steen bij uitputting, depressie of paniekaanvallen.
Turkoois versterkt de meridianen van het lichaam en de verfijnde energievelden. Het stimuleert de fysieke en psychische immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen (staar). Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht kampen en pijn.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Waterman
Sterrenbeeld boogschutter

Tijgeroog:

geeft zelfvertrouwen, tegen krampen, verwarmt, tegen astma, tegen verkoudheid.

Tijgeroog combineert de aarde-energie met de energieën van de zon om een hoge vibrerende staat te wekken die toch geaard is en de spirituele energieën naar de aarde trekt. Tijgeroog is een beschermende steen die vroeger als talisman werd gedragen om kwade wensen en vervloekingen te weren. Het helpt u om doelen te bereiken en innerlijke hulpbronnen te zien en stimuleert heldere intenties. Op psychisch niveau geneest tijgeroog kwesties inzake zelfrespect, zelfkritiek en geblokkeerde creativiteit.
Tijgeroog heeft invloed op de ogen en helpt bij het zien in het donker, heelt de keel en geslachtsorganen, en heft beperkingen op. Het bevordert de genezing van gebroken botten.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Maagd
Sterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Valkenoog:

tegen ademnood, goed voor de luchtwegen.

Valkenoog heeft vezelige afzettingen, in ronde slijping doet deze denken aan een valkenoog. Daar komt ook het oude geloof vandaan dat het een amulet is tegen het boze oog. In de tijd van de heksen vervolgingen kregen verdachte vrouwen een valkenoog voorgehouden: wendden ze de blik af, dan werd dat beschouwd als bewijs van schuld. In de Arabische wereld zou de valkenoog maatschappelijke vrolijkheid en het denken stimuleren.
Bijziendheid, oogontstekingen en allerlei oogproblemen zouden door de valkenoog worden verminderd, vooral als de in plakjes gesneden steen in water verwarmd en dan op het ooglid gelegd wordt. Hier zou het echter kunnen zijn dat ( zoals wel vaker het geval is) het uiterlijk en de naam van de steen invloed hebben op de therapeutische mogelijkheden.
Hoofdpijn en migraine zouden afnemen, helpt bij astma en ademhalingsklachten, Maakt doelbewust en laat eigen zwakheden onderkennen.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld MaagdSterrenbeeld LeeuwSterrenbeeld SchorpioenSterrenbeeld vissen 2016-05-20 om 18.59.37

Zonnesteen:

schenkt levenskracht aan het hart, rug en oor en nieren.

Zonnesteen geeft vertrouwen in de toekomst en maakt optimistisch, maakt zelfbewuster en vitaler. Het helpt bij somberheid en psychische klachten met name in de winter omdat er dan weinig zonlicht is. Versterkt hart, vaten en bloedsomloop, herstelt hartkwalen. Zonnesteen helpt bij maag en darmstoornissen, verbetert het uithoudingsvermogen. Helpt bij astma, acute bronchitis en chronische keelpijn, helpt bij slaapstoornissen. Bij huiduitslag zoals: wratten, eczeem, psoriasis en acne.

Sterrenbeeld:
Sterrenbeeld Stier