LAPIS LAZULI

Lapis lazuli of lazuursteen is een azuurblauwe, natuurlijke steen behorende tot de sodalietgroep. Sedert vele eeuwen wordt Lapis als een waardevolle edelsteen beschouwd. Ofschoon de steen meestal diepblauw van kleur is, bestaat de grondmassa toch uit een grijze kalk. Het zijn de ingesloten kristalkorreltjes, die met hun diepe ultramarijnblauw de kleur van de steen bepalen. Hoe meer kristalkorreltjes, des te blauwer de steen en des te beter de kwaliteit. Ingesloten pyrietkristalletjes veroorzaken soms metaalachtige goudglanzende vlekjes en geven de steen dan een zeer levendig karakter.

Collier Lapis Lazuli - Collectie Circles Art&Jewelry - Zwijndrecht

Vindplaats Lapis Lazuli

Zo’n 100 jaar geleden werd de kleurstof ultramarijn nog van tot poeder gemalen Lapis lazuli gemaakt. De beroemdste Lapis komt uit de “Old Mine” in Afganistan. Reeds de Egyptenaren importeerden hun Lapis uit deze mijn. Tegenwoordig komt er zeer veel Lapis uit Chili en Rusland. De Chili lapis is meestal te herkennen aan de grijswitte vlekken terwijl de Russische veelal wat paarser is. Maar, zoals bij de meeste mineralen, het hoeft niet altijd zo te zijn, het blijven nu eenmaal natuurprodukten.

Vindplaats Lapis Lazuli

De laatste jaren zijn er nogal wat nabootsingen van Lapis op de markt verschenen. De bekendste is wel gekleurde serpentijn uit India. Ook wordt er nogal wat Lapis van niet al te beste
kwaliteit veredeld door de steen te verven. De allernieuwste vorm van verwerking komt uit Taiwan: de Lapis wordt, net zoals al veel langer met turkoois gebeurt, gereconstrueerd.
Dat wil zeggen dat de steen tot poeder wordt vermalen om vervolgens met een bindmiddel in een bepaalde vorm te worden geperst. Aan een groot aantal stenen wordt tegenwoordig een kracht
toegeschreven. Van Lapis wordt gezegd, dat het een vriendschapssteen is, die de liefde versterkt en zelfvertrouwen geeft.

Lapis Lazuli - herkomst Afghanistan - Circles Art&Jewelry - 078-6124832

Pearl&Stones en Lapis Lazuli

Circles Art&Jewelry heeft een grote voorraad Lapis Lazuli in huis. De Lapis importeren wij uit Afhanistan, Lapis met een mooi donkere kleur met Pyriet insluitsels, zo herken je het echte Lapis. Kant en klare colliers tot snoeren in verschillende slijpvormen die nog geregen moeten worden. De sloten kunt u er zelf bij kiezen. Dat kan in het zilver, wit of geelgoud. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit product belt u dan gerust met 078-6124832 of vul ons contact formulier in. U bent uiteraard ten alle tijden van harte welkom in onze mooie winkel!